Страхил Пастухов - накратко за мен

Strahil Pastuhov Накратко за мен - присаден габровец, в момента докторант по молекулярна биология в универистета Нагоя. През първите 4 години от престоя си в Япония успях да опитам отблизо най-различни прояви на японската култура - 3 годишно ежедневно практикуване на айкидо в университетския клуб, школа по калиграфия, уроци по шиацу (японски масаж), курсове по икебана и чаена церемония. Основно през този период са написани разказите, които съм поместил на сайта.

Следващите 4 години потънах в лабораторни изследвания в областта на Паркинсоновата болест. За мое съжаление, експериментите ми до момента не са дали някакъв видим резултат, освен осъзнаването на необходимостта да осмислям живота си и с по-лесно измерими, видими резултати. Създаването на сайтове се оказа една такава подходяща цел, на която продължавам да се наслаждавам и да споделям (чрез сайта си ръководство за създаване на сайт parvisait.com)

(минутка за реклама)

В началото на 2010 година със сестра ми създадохме фирма за преводи и уеб дизайн - Драгомани. Успяхме да съберем много добър екип от преводачи за повече от 30 езика, с които работим успешно основно по интернет. Засега клиентите ни са малко, но вярвам, че ще успеем да се докажем като коректни партньори. Ако имате нужда от преводачески или уебдизайнерски услуги, на ваше разположение сме.

Надявам се, че ще намерите по нещо за себе си в моите преживявания и размисли. Чувствайте се свободни да добавяте коментари към публикуваното тук - както по имейл, така и направо към статиите или блога. Надявам се, че споделеният опит ще ни обогати взаимно :)